Ervaringen

Cliënten hebben hun reactie gegeven op de vraag hoe ze tegen Mettelina en hun doorlopen traject aankijken:
Vanwege een traumatische gebeurtenis ben ik via mijn school bij Mettelina terecht gekomen. Ik ben twee keer bij haar in traject geweest en dit heeft mij ontzettend geholpen met het vinden van een manier om met gebeurtenissen om te gaan maar ook om mezelf te leren kennen en waarderen.

Mettelina is een warme en empathische vrouw. Ik heb zeker baat bij de sessies die ik bij haar heb gehad.


Mettelina nam mij erg serieus en samen met haar ben ik dichter bij mezelf gekomen en heb ik mijn hart kunnen luchten.

Het verliezen van onbevangenheid is misschien in eerste instantie niet iets waarbij je denkt aan rouwverwerking….toch was dit ons proces.
Een grote kinderwens waarbij verdriet, emoties en veel loslaten op ons pad kwam. Dankzij de integere, eerlijke en warme gesprekken met Mettelina zijn we hier sterker uitgekomen.

Een zeer professioneel en warm persoon zonder te oordelen.

Vakkundig, betrokken, gevoelig en vertrouwd; een voor mij perfecte combinatie

Ik heb dit traject met ups en downs ervaren, net zoals het leven is. Als ik terugkijk naar mijn traject dan ben ik gegroeid in het luisteren naar mezelf.
Soms zijn er dingen waar je je toe moet zetten, maar dit hoort bij het leven vind ik. Probeer van de kleine dingen te genieten en doe wat je leuk vindt.

Ik heb Mettelina ervaren als een heel toegankelijk persoon met veel begrip, die goed kan luisteren en ook snel kan schakelen en ziet wat er speelt.
Het hele traject heeft mij veel inzicht gegeven en mij gesterkt als persoon.

Mettelina haar bijdrage aan de thema-daagse over ‘Omgaan met Sterven en Rouw’ werd door zowel de docenten als de studenten van de opleiding Verzorgende IG van het Landstede bijzonder gewaardeerd. Vooral omdat er uitgebreid stil werd gestaan bij wat het verlies met jezelf doet. De dynamiek die Mettelina aan haar les gaf, zagen we als toegevoegde waarde binnen het programma. De werkvormen waren daarbij een aangename afwisseling. En als gastspreker gaf ze meer diepgang aan het onderwerp.


Sint Christoffel werkgroepen ‘Omzien naar elkaar/ Verliesverwerking’ van de parochies Zuidwest Friesland en de Noordoostpolder:

Wij vonden het een prima verzorgde avond.
Goed georganiseerd en Mettelina Baarda bracht haar informatie in een uitstekende vorm.

Wij vonden het een zeer zinvolle en waardevolle avond. Rouwtherapeut Mettelina kon duidelijk en interessant vertellen over haar werk.
Ook dat we daarna even in andere groepjes bij elkaar wat gingen “doen” werd als prettig ervaren.
De avond is perfect voor ons als werkgroep.


Mettelina stelde zich heel professioneel op na het overlijden van onze collega. Ze gaf ruimte voor onze reacties en dacht mee in alle opzichten. Ook de avond met het personeel was heel fijn en haar aandeel hierin was heel prettig… Bedankt dat we nu, na bijna een jaar, weer even contact op mochten nemen om te overleggen.