Trainingen/Workshops

Workshop voor mantelzorgers en vrijwilligers:

Ieder mens maakt verliezen mee. Bij verlies denken we al gauw aan overlijden… een zeer ingrijpend verlies! Maar ook het verlies van gezondheid zoals door ziekte of dementie, of het verlies van een relatie kan zeer ingrijpend zijn.

Met deze workshop krijg je meer inzicht in het rouwproces en wat je als mantelzorger zelf nodig hebt. Want als mantelzorger krijg je er niet alleen een zorgtaak bij, maar raak je ook je partner of ouder(s) ‘kwijt’. De relatie die je met diegene had verandert voorgoed. Dat maakt dat je veel verdriet ervaart en gerust kunt spreken van rouw, hoewel diegene er nog is.

Als vrijwilliger krijg je in deze workshop meer inzicht in het rouwproces en hoe je als vrijwilliger je eigen persoonlijke verdriet en rouw in verhouding laat zijn wanneer je als vrijwilliger geconfronteerd wordt met verlies. En hoe kun je de familie ondersteunen bij hun (afscheids)proces?

Doordat er in groepen gewerkt wordt, vind je herkenning bij de ander. Ook zal er zeker ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen.

Resultaat:
Na het volgen van deze workshop heb je als mantelzorger of vrijwilliger meer inzicht in jezelf en je proces. Met de opgedane vaardigheden en handvatten kun je voorkomen dat je vastloopt en opgebrand raakt.

Extra:
Deelnemers krijgen een hand-out met waardevolle informatie en een aantrekkelijk bewaarboekje of –waaier.

Bijzonderheden:
Praten over verlies en rouw kan veel bij je losmaken. Daarom krijgt iedere deelnemer de gelegenheid om ná deze ochtend gebruik te maken van een telefonisch consult/overleg van 20 minuten.

Tijd en data:
Van 09.00-12.30 uur incl. koffie/thee en wat lekkers
Di 02 oktober 2018
Woe 31 oktober 2018
Di 27 november 2018
Woe 19 december 2018
Di 22 januari 2019

Kosten € 110,= p.p.

Je kunt deze workshop (bijna) gratis volgen wanneer je de voucher van de Vrijwilligers Academie Fryslan inzet (t.w.v. € 100,=)

Schrijf je dan hier in en laat het vakje ‘Ja, ik zet mijn voucher in’ aangevinkt.