Ervaringen

Cliënten hebben hun reactie gegeven op de vraag hoe ze tegen Mettelina en hun doorlopen traject aankijken:

 De donkere dagen zijn weer licht geworden, dankzij jouw begeleiding.


Wij, en onze jonge zoon, willen je bedanken voor alles! Je hebt hem en ons onwijs geholpen in zware tijden. Er is weer vertrouwen (ook in therapeuten!)


Mettelina is betrokken en leeft op een prettige professionele manier mee. De afstand tussen cliënt en therapeut is voldoende om niet vriendschappelijk te worden, maar niet te groot waardoor het heel vertrouwd blijft voelen. Mettelina heeft ons samen en mij persoonlijk kunnen helpen om in een hele donkere periode niet kopje onder te gaan en samen te blijven communiceren.


Je bent een fijn en warm persoon om mijn verhaal aan te vertellen. Je nam de tijd en leerde me een nieuwe weg te bewandelen, wat ik erg fijn vond.

Mettelina is een warme en empathische vrouw. Ik heb zeker baat bij de sessies die ik bij haar heb gehad.


Na het verlies van mijn partner, viel ‘het leven’ mij zwaar. In het traject bij Mettelina heb ik voldoende (theoretisch)  inzicht gekregen om mijn gevoel te duiden en aanvaarden. Bovendien geef ik mezelf nu meer ruimte voor mijn gevoel. Daarnaast was er zeker een ‘klik’ en dat gaf naast de theoretische kennis van Mettelina vertrouwen!


 Mettelina geeft echt invulling aan haar praktijknaam “Aandacht voor Verlies en Rouw”. Ze doet dit door oprechte aandacht en betrokkenheid. Elke keer weer weet ze tot de kern door te dringen en daarmee groei gedurende het traject te bevorderen. Ze doet dit op een warme, open manier. Dit maakt dat je jezelf ook makkelijker openstelt. De kracht van symbolen die ze gebruikt en toelicht, helpen om de gesprekken en beelden vast te houden. Het geeft je vertrouwen en helpt je weer op weg. Niet dat het verdriet weggaat, maar wel dat het er mag zijn, naast ook mooie nieuwe momenten!

 Een zeer professioneel en warm persoon zonder te oordelen.

 Vakkundig, betrokken, gevoelig en vertrouwd; een voor mij perfecte combinatie

Ik heb dit traject met ups en downs ervaren, net zoals het leven is. Als ik terugkijk naar mijn traject dan ben ik gegroeid in het luisteren naar mezelf.
Soms zijn er dingen waar je je toe moet zetten, maar dit hoort bij het leven vind ik. Probeer van de kleine dingen te genieten en doe wat je leuk vindt.

 Ik ben een introvert persoon. Mettelina heeft mij geleerd mijn gevoelens te uiten en het evenwicht te bewaren tussen doorzetten en rouwen!

Mettelina haar bijdrage aan de thema-daagse over ‘Omgaan met Sterven en Rouw’ werd door zowel de docenten als de studenten van de opleiding Verzorgende IG van het Landstede bijzonder gewaardeerd. Vooral omdat er uitgebreid stil werd gestaan bij wat het verlies met jezelf doet. De dynamiek die Mettelina aan haar les gaf, zagen we als toegevoegde waarde binnen het programma. De werkvormen waren daarbij een aangename afwisseling. En als gastspreker gaf ze meer diepgang aan het onderwerp.


Naar aanleiding van de echtscheidingsworkshop voor onze onderwijsstichting komen we gezamenlijk tot een aantal punten:

  • Mettelina is gericht op interactie en maakt een goede keuze in (bruikbare) informatie geven.
  • Ze is snel in staat een goede sfeer te creëren waardoor er veel openheid ontstaat.
  • Mettelina is een fijne workshopleider met veel kennis!
  • Haar vele ervaringen en voorbeelden spreken zeer aan en leveren veel bruikbare tips op.

Mettelina stelde zich heel professioneel op na het overlijden van onze collega. Ze gaf ruimte voor onze reacties en dacht mee in alle opzichten. Ook de avond met het personeel was heel fijn en haar aandeel hierin was heel prettig… Bedankt dat we nu, na bijna een jaar, weer even contact op mochten nemen om te overleggen.


Ik heb deze scholingsavond als zeer positief ervaren. Ik vind het knap dat jij in een kort tijdbestek een groep mensen zo kan betrekken dat de groep elkaar nog beter leert kennen en op deze manier handvaten kan geven voor ons vakgebied.

Persoonlijk ben jij een pracht mens om de hele avond naar te mogen luisteren.


We hebben jouw interactieve lezing als heel erg waardevol ervaren. Je hebt veel kennis en ervaring en die gebruik je op een fijne manier, je weet een fijne en veilige sfeer neer te zetten. Je reageert inlevend en heel adequaat op vragen en opmerkingen van de aanwezigen. Het is duidelijk dat je echt vanuit je hart werkt (zonder dat het soft, zweverig of vaag wordt).


Wij hebben erg genoten van de training. De informatie die je deelde was zeer bruikbaar en leerzaam voor de Thuiszorg Teams. Het was erg fijn dat je het programma op de Thuiszorg had aangepast. Onze samenwerking heb ik ook als erg prettig ervaren.